Skip to content

Håll utkik efter inbrottstjuvar

2010 november 12
by admin

Inbrotten i bostäder ökar och polisen efterlyser observationer från särskilt Hisingen.

Under året har inbrottsstatistiken sett förhållandevis ljus ut i Stor-Göteborg. Men de senaste veckorna har inbrotten ökat. På två veckor är det över 80 villainbrott som skett. Framför allt är det södra delarna som drabbats. Mölndal, Frölunda, Askim, Hovås. Men även i Torslanda och Hisings-Backa har det skett flera inbrott.

Polisen har nu gripit flera misstänkta tjuvar som man tror kan ligga bakom inbrotten i framför allt Frölundaområdet. Men man efterlyser mer tips och observationer från allmänheten. Särskilt Hisingen behöver man få tips från.

Det kan handla om bilar eller personer som rör sig i området och inte ser ut att höra hemma där. Eller om människor ringt på din dörr utan särskild anledning.

Tjuvarna är väldigt fräcka och det är inte ovanligt att de ringer på dörren för att se om någon är hemma. Öppnar någon frågar de bara om väganvisningar eller något annat trivialt. Öppnar ingen så bryter de sig in genom ett fönster eller altandörr. Inbrotten sker vanligtvis under dagtid.

Polisens nummer är 114 14.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=4168468

Comments are closed.